Historia

Niels Yde perusti Nemcon 1.6.1966, kun hän ryhtyi toimittamaan laitteita elintarviketeollisuudelle.

Alkuvuodet

Northern European Machinery Company - josta lyhenne Nemco muodostuu - perustettiin Tanskassa vuonna 1966. Omistus jakautui tasan Hollantilaisen Langen perheen ja Niels Yden kesken.

Alussa he edustivat Scotsman jääkoneita ja Langen puinti- ja tölkkitäyttölaitteita.

Nemcosta tuli Vemag Machinenbaun edustaja vuonna 1968.

Kurt Rühmann palkattiin laitemyyjäksi vuonna 1970, kun Niels Yde osti osakkeet Langen perheeltä ja hankki siten yhtiön koko osakekannan itselleen.

Vuonna 1972 Erik Kastberg aloitti Nemcolla toisena laitemyyjänä.

Nemco muutti nykyisiin Brondbyn toimitiloihin vuonna 1973. Samoihin tiloihin siirtyi myös Nemco Trading, joka silloin vastasi Scotsman jääkoneiden ja Fountain panimolaitteiden myynnistä.

Vuonna 1975 Nemco perusti tytäryhtiön Nemco Emballage vastaamaan pakkausmateriaalien ja kutistepussien myynnistä.

Niels Ydellä oli erityinen taito saada työntekijät työskentelemään tiiviisti yhdessä sekä tuntemaan itsensä osaksi isoa perhettä. Tämä positiivinen henki näkyy Nemcossa vielä tänäkin päivänä.

Sukupolvenvaihdos

Niels Yde siirsi yrityksen johdon Kurt Rühmannin ja Erik Kastbergin haltuun vuonna 1975. Niels Yden äkillisen kuoleman jälkeen vuonna 1983 he siirtyivät yrityksen omistajiksi, osakeomistus jakautui tasan molempien kesken.

Uusi sivutoimipiste avattiin Jyllantiin vuonna 1985 tukemaan menestyksekästä laitemyyntiä. Nykyään se toimii Nemco Service-keskuksena, jossa on tilat laite-esittelyjä varten, huolto- ja varastotilat sekä koulutustilat.

Lars Olsgaard aloitti Nemcolla laitemyyjänä vuonna 1985. Hänestä tuli osakas vuonna 1995, ja hieman myöhemmin vuonna 1998 Kurt Rühmann siirtyi eläkkeelle.

Osana Nemcon Pohjoismaista kasvustrategiaa perustettiin tytäryhtiö Ruotsiin vuonna 2000, uusi yhtiö sai nimekseen Nemco AB.

Vuonna 2011 perustettiin Suomen tytäryhtiö Nemco Machinery Oy, joka vastaa laitemyynnistä sekä Suomessa että Virossa.

Nemco tänään

Nemco on kehittynyt perustamisensa jälkeen pienestä yksityisestä yrityksestä keskikokoiseksi toimijaksi. Tänään se on yksi tärkeimmistä Tanskan elintarviketeollisuuden ratkaisujen toimittajista - sisältäen koneet, tekniset ratkaisut, pakkausmateriaalit ja huollon.

Nemco kehittyy jatkuvasti. Myymme johtavien valmistajien laadukkaita tuotteita ja toimitamme aina parhaat, tehokkaimmat ja luotettavimmat laitteet ja ratkaisut asiakkaillemme.

Asiakkaamme ovat meille todella tärkeitä ja pidämme heistä hyvää huolta. Autamme asiakkaitamme tuotantoprosessin kaikissa vaiheissa, autamme minimoimaan tuotantokustannuksia, parantamaan työntekijöiden ergonomiaa ja työskentelyolosuhteita - sekä valmistamaan parhaan mahdollisen tuotteen.

Läheinen suhde asiakkaisiimme ja liikekumppaneihimme on aina ollut Nemcon tärkein ominaisuus.

 

Meille liiketoiminnassa on pohjimmiltaan kysymys ihmisistä.